Cameleo – šampon & regenerator + farbe za kosu

Ovaj post sam planirala uraditi puno ranije no kako sam htjela u jednom postu objediniti recenzije i šampona i regeneratora i dvije farbe koje sam testirala ipak sam morala malo odužiti sa tim, iz razloga što sam morala napraviti kraću pauzu između dva farbanja. 😀 Mada, mislim da je vrijedilo čekati. Pokušat ću što kraće i preciznije iznijeti par činjenica i subjektivno mišljenje o sljedećim proizvodima:

Cameleo šampon za suhu i oštećenu kosu

Cameleo regenerator za suhu i oštećenu kosu

Cameleo neon colors ( pink) ispirajuća boja za kosu

Cameleo blonde star polutrajna boja za kosu

Nastavi čitati “Cameleo – šampon & regenerator + farbe za kosu”

AVON Magic Tan pjena za samopotamnjivanje – recenzija i upute za pravilnu upotrebu

Ćao ekipa 🙋
Jučer sam vas na story-u pitala da li ste čuli za Avon Magic Tan pjenu za samopotamnjivanje te da li želite recenziju istog i jakoo puno vas se javilo da čim prije istipkam post. Mislim da je ovo izvrstan način komunikacije sa vama te ću vas na ovaj način češće pitati o tome koji post sljedeći da pišem.
Uglavnom, danas ću vam dati kratko mišljenje uopšteno o tenu, tamnjenju, proizvodima namjenjenim za samotamnjenje(bazirat ću se na Avonovu pjenu) te kako pravilno da koristite ovakve proizvode. Ukoliko vas zanima sve ovo nastavite čitati! 😁

Nastavi čitati “AVON Magic Tan pjena za samopotamnjivanje – recenzija i upute za pravilnu upotrebu”

ARTDECO Fixing Powder – review

Ćao ekipa 🙌
U nedostatku inspiracije, vremena i volje za tipkanjem u velikom sam zaostatku sa postovima no napokon se “upalila lampica” i gle čuda – evo novog posta na blogu!
Danas ću vam reći riječ-dvije o proizvodu kojeg koristim već nekih mjesec dana i mislim da mogu dati konačan sud o njemu. Naime, riječ je o Artdeco fiksirajućem puderu u prahu.
Da li je ispunio moja očekivanja? Odgovor potražite u nastavku. 

Nastavi čitati “ARTDECO Fixing Powder – review”

Rimmel Lasting Finish & Stay Matte – review

Ćao ekipa 🙌
Znate kako kažu, kada si neraspoložen radi ono što najviše voliš! 🙂 Velike zahvale idu mom “veselom” životu što se ponovo vraćam pisanju postova. Mjesec dana je bila odlična pauza za napuniti baterije i krenuti dalje. 😊
Obećanih postova je milion pa ću pokušati iskuckati sve zaostatke no da se ovaj post ne bi pretvorio u kukanje kako nemam vremena ili volje za pisanjem, pređimo na današnju temu. Naime, u ovom postu ću reći riječ-dvije o mom omiljenom drogerijskom tečnom i kamenom puderu. Ok, sad već znate u kojem pravcu će ići recenzija, zar ne?

Nastavi čitati “Rimmel Lasting Finish & Stay Matte – review”

Balea Teint Perfektion primer – Mjesec dana o… #2

Ćao ekipa🙌

Realizacija projekta “Mjesec dana o…” (klik ovdje za detalje) ne ide baš kako sam planirala, u zaostatku sam barem tri posta no pokušat ću to nadoknaditi. Desile su se neke divne stvari koje su me omele u mojim planovima no ne bunim se, odmor uvijek dobro dođe. 😊
Danas vam pišem recenziju Balea matirajuće kreme, kako je naznačeno na kutijici no svi smo je prekrstili i zovemo ju primer/baza ali o tome malo kasnije.
Nastavi čitati “Balea Teint Perfektion primer – Mjesec dana o… #2”

AVON Ideal Flawless Nude Matte Fluid MakeUp – Mjesec dana o…#1

Ćao ekipa 🙌

U prethodnom postu (klik ovdje) sam najavila da ću kroz ovaj mjesec pisati o bazama, korektorima, fiksatorima i između ostalog o tekućim puderima/podlogama. Nemam neki poseban redosljed kako će postovi ići, nasumično ću birati proizvode pa sam za prvi post u ovoj seriji odabrala Avon  Ideal Flawless Nude Matte Fluid MakeUp. Iskrena da budem nisam očekivala mnogo od ovog pudera no ako vas zanima kakav je konačan sud o njemu nastavite čitati.

Prvo neke tehničke stvari. Proizvod dolazi u klasičnoj crnoj kartonskoj ambalaži na kojoj su ispisani podaci tipa da proizvod sadrži 30 ml, naziv nijanse, sastav, opis proizvoda, da se treba potrošiti unutar 24 mjeseca od dana otvaranja i slično. Primarno pakovanje ove podloge je plastična tuba koja je sasvim ok. Ako je nekome bitno, slova sa ambalaže se ne brišu tako lako, čep (na zavrtanje) dobro čuva proizvod.

Obzirom da je puder okarakterisan kao vrlo lagan na bazi vode potrebno je voditi računa pri doziranju jer je jako vodenast i vjerovatno ćete istisnuti previše proizvoda, ako ne povedete računa, jel. 😃 Najljepše se nanese sa prstima dok ga kist ili spužvica na neki način “pojedu”, zbog vodenaste teksture , naravno.

Prekrivanje je lagano do srednje, može se nadograditi. Obzirom da je moja koža takva da zahtjeva nešto jače prekrivanje sa ovom podlogom se nešto rijeđe družim, naravno samo na dnevnoj bazi.
Ova podloga je odlična za osobe kojima je dovoljno neko srednje prekrivanje, koje vole blagi polu- mat završetak i lagane podloge. Dakle, ovaj puder je u rangu sa BB kremama. 😊

Proizvod ćete pronaći u 5 nijansi, ja imam srednju Nude i jako lijepo odgovara mojoj kasperskoj koži, recimo da se nijanse prilagođavaju tenu(opet ću to pripisati vodenastoj teksturi i laganom prekrivanju). Za potpuni mat završetak ga je potrebno dodatno fiksirati i matirati. Na mojoj mješovitoj koži izdrži nekih 3-4 sata kada se T zona počne prosijavati te ju je potrebno ponovo matirati. U trenutnoj brošuri ga nema no redovna cijena je nekih 10-12 KM.

Swatch (dva sloja)

Moram naglasiti da je proizvod potrebno protresti prije upotrebe kako bi se podloga ujednačila inače će biti još vodenastija i nećete postići ništa. 😉
Sve u svemu ovoj podlozi ću dati 3.5/5 jer sam ja ljubitelj malo “jačih” podloga (mislim na moć prekrivanja naravno).

Da li ste ga isprobali? Koje je vaše mišljenje?
Do sljedećeg posta puno pozdrva
Tija ❤

Mjesec dana o … primer, korektor, tekući puder, fiksator

Ćao ekipa 🙌,
Prije svega želim da vam poželim sve najljepše u 2017oj i da sve one novogodišnje odluke koje ste “zacrtale” riješite čim prije.🎇 Ove godine sam bila skromna i nisam zaželjela puno toga, ne želim ništa više ni manje od onoga što trenutno imam osim da nađem malo više vremena za blog odnosno jednostavnije rečeno- trebam se naučiti bolje organizirati. Pokušat ću redovnije pisati, mislim da su dva posta sedmično sasvim ok pa držite mi palčeve da ne posustanem.

 Danas mi je sinula jedna (barem meni) krasna ideja- da svaki mjesec biram novu temu o kojoj ću pisati na blogu tih tridesetak dana. Nadam se da će ova ideja zaživjeti a za prvu temu sam izabrala priču o primerima, korektorima, tekućim puderima i fiksatorima. Ovoj grupi proizvoda planiram posvetiti nekih 8-10 postova (recenzije, tutorijali, fotd postovi…).

U narednih mjesec dana na blogu vas očekuju (između ostalog) postovi o sljedećim proizvodima:
– Balea primer za lice
-Avon magix prime and fine sprej
-Catrice camouflage cream
-Artedeco camouflage cream
-Essence camouflage 2in1 make up & concealer
-Avon Ideal Flawless nude matte fluid make up
-Rimmel Lasting finish 25H tekući puder
-L´oreal infallible 24H-matte
-Catrice HD liquid coverage
(nije isključena opcija da ubacim još neke proizvode u nadolazeće postove)

Nadam se da vam se ideja dopada!😁
Puno pozdrava do sljedećeg posta
Tija 💋