AVON Magic Tan pjena za samopotamnjivanje – recenzija i upute za pravilnu upotrebu

Ćao ekipa 🙋
Jučer sam vas na story-u pitala da li ste čuli za Avon Magic Tan pjenu za samopotamnjivanje te da li želite recenziju istog i jakoo puno vas se javilo da čim prije istipkam post. Mislim da je ovo izvrstan način komunikacije sa vama te ću vas na ovaj način češće pitati o tome koji post sljedeći da pišem.
Uglavnom, danas ću vam dati kratko mišljenje uopšteno o tenu, tamnjenju, proizvodima namjenjenim za samotamnjenje(bazirat ću se na Avonovu pjenu) te kako pravilno da koristite ovakve proizvode. Ukoliko vas zanima sve ovo nastavite čitati! 😁

Bilo da imate kasper ten ili “normalnu boju” svi mi kada dođe toplije vrijeme želimo imati preplanuli ten. Zašto je to tako, ne znam… to je isto kao da pitate nekog muškarca da li razumije žene. Baš kao što je žene nemoguće razumjeti tako je nemoguće shvatiti zašto svi lude za preplanulim tenom.
 No, da ne komplikujemo pređimo na tematiku ovog posta. Dakle  prije par godina sam se prvi put upoznala sa kremom za samotamnjenje, čak sam i pisala o njoj. Ja sam jedan veliki čudak (ako to do sad niste ukapirali da napomenem😂), jako volim taman ten ali se solarija užasno bojim. Ne znam, kad sam pročitala te silne članke o štetnosti solarija prekrižila sam ga sa liste pomagača i krenula u dalju potragu za umjetnim tenom. Tu na scenu stupaju preparati namjenjeni za kućnu upotrebu iliti kreme, losioni, pjene i ostale stvarčice za samotamnjenje.
(P.S. O solariju još uvijek razmišljam pa ako imate neke savjete ili bilo što pametno za reći ,pišite, riješite me dileme)

Svaki proizvod za samotamnjenje će vam dati približno iste rezultate ali najbitnije je da ga pravilno koristite. Pa krenimo redom:

-Morate imati na umu da će dan nakon što naneste taj proizvod boja biti najintenzivnija pa ja obično radim ovaj tretman dva dana prije
– Proizvod za samotamnjenje možete nanositi od lica pa do stopala ali ja lice preskačem, najčešće ga koristim na nogama i stomaku jer mi ti dijelovi tijela najslabije tamne

Sada ću vam ukratko napisati kako ja pripremam (u ovom slučaju) noge za sam proces samotamnjenja.

Recimo da je utorak ujutro, prije svega potrebno je uraditi depilaciju (ili brijanje, kako ko više voli) te piling. Piling tijela možete uraditi mrežicom za tuširanje ili jednostavno pomješate malo kristal šećera, kafe, cimeta… sa gelom za tuširanje. Možete čak upotrijebiti i mokar frotir peškir. Nakon pilinga potrebno je kožu dobro nahraniti nekim bogatijim losionom ili kremom za tijelo. Preporučujem da sve ovo uradite ujutro te da sa nanošenjem kreme za samotamnjenje nastavite u poslijepodnevnim satima kada nemate baš nekog velikog posla. Također, ne bih vam preporučila da koristite neka ulja nakon tuširanja/depilacije/pilinga jer se krema za samotamnjenje neće ravnomjerno nanijeti.

Dakle, nakon što se losion za hidrataciju upio vrijeme je za nanošenje pomenute pjene/kreme. Ukoliko se prvi put susrećete sa ovakvim proizvodom i želite izbjeći narandžaste flekice po rukama (pogledajte zadnju sliku) preporučam korištenje higijenskih rukavica, no ja ih ne koristim već odmah nakon nanošenja operem ruke toplom vodom, sapunom te uradim piling čisto kako bih bila sigurna da će ruke ostati neobojene.
Pjenu nanosite isto kao i običnu kremu za tijelo samo trebate voditi računa da dohvatite svaki dio kože. Moram napomenuti da jako malo proizvoda stavite na koljena, laktove, zglobove i suhlje dijelove tijela jer će boja na tom području biti intenzivnija. Ili ako želite pojednostaviti proces jednostavno nanesite svugdje istu količinu, dobro umasirajte i onda vlažnom maramicom ili vlažnim peškirom pređite preko gore navedenih dijelova tijela.

 

 

Jako je bitno ostaviti da se proizvod upije u potpunosti, neki kažu da je dovoljno 15ak minuta ali ja ipak odvojim nekih sat vremena za to čisto kako bih izbjegla bojenje odjeće i mrlje po tijelu. Preporučujem da nakon tih sat vremena obučete neku širu i laganiju odjeću  po mogućnosti tamniju (za svaki slučaj). Upravo zbog ovog čekanja da se proizvod lijepo upije preporučujem da ukoliko planirate potamniti čitavo tijelo radite dio po dio (noge uradite oko 3 sata a stomak i leđa tek navečer).
 
Kada prespavate ujutro se istuširajte i na mjestima gdje je boja intenzivnija jednostavno uradite piling kako bi se izjednačila. Moram vam odmah napomenuti da će taj dan boja biti nešto jača te da će se upristojiti nakon tuširanja. Nakon toga možete raditi sve što želite, oblačiti šta hoćete – boja se neće preslikati na odjeću (što je bio slučaj kod mene no moram naglasiti da je svaki pH kože drugačiji i da će svaka koža drugačije reagirati).
 
Miris svih proizvoda za samotamnjenje je pomalo specifičan i ukoliko nanesete jedan sloj neće biti toliko jak , no ukoliko ga budete koristili u više slojeva i više dana za redom(što nikako ne preporučujem) on će biti intenzivniji. Boja će se ravnomjerno isprati nakon nekih 7-10 dana što je sasvim dovoljno. Proizvod dolazi u količini od 150 ml i košta u trenutnoj brošuri 9.90 KM (stranica 122.)

Na slici ispod možete vidjeti kako su ruke i noge iste boje, ruke su dobile prirodnu boju jer su izlagane suncu a noge su potamnjene ovom pjenom. Na slici do možete vidjeti razliku između ruka i stomaka, dakle primjećujete razliku u boji? Noge prije korištenja ove pjene su bile identične boje kao i stomak. Ukoliko do sad niste shvatili zašto volim ovu čudo u bočici onda ste protratili vrijeme čitajući ovaj post. 😂

Za sva pitanja, nedoumice slobodno mi se javite na fb stranicu bloga, pišite u komentare, u DM na instagramu ili na mail saciram96@hotmail.com.

Da li ste već koristili ovu pjenu? Da li radije birate solarij, kreme za samotamnjenje ili ste protivnik umjetnog tena?
Do sljedećeg posta
Tija💕

3 odgovora na “AVON Magic Tan pjena za samopotamnjivanje – recenzija i upute za pravilnu upotrebu”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *