Rimmel Lasting Finish & Stay Matte – review

Ćao ekipa 🙌
Znate kako kažu, kada si neraspoložen radi ono što najviše voliš! 🙂 Velike zahvale idu mom “veselom” životu što se ponovo vraćam pisanju postova. Mjesec dana je bila odlična pauza za napuniti baterije i krenuti dalje. 😊
Obećanih postova je milion pa ću pokušati iskuckati sve zaostatke no da se ovaj post ne bi pretvorio u kukanje kako nemam vremena ili volje za pisanjem, pređimo na današnju temu. Naime, u ovom postu ću reći riječ-dvije o mom omiljenom drogerijskom tečnom i kamenom puderu. Ok, sad već znate u kojem pravcu će ići recenzija, zar ne?

Rimmel Lasting Finish 25 hr je tečni puder koji dolazi u staklenoj ambalaži, oku jako privlačna, sa doziranjem na pumpicu koja odlično radi svoj posao. Kada puder dođe kraju pomoću uske špatule je moguće izvući svaku kap iz bočice. Iako je ambalaža staklena neće se tako lako razbiti. Jedino što mi smeta je što gotovo uvijek izgubim zaštitni čep, naravno ovo je nebitno ali eto, meni smeta pa da napomenem. 😂
Puder je srednje gustoće, nije vodenast ali opet nije ni jako kremast. Ima nježan miris koji ishlapi dok završite sa ostatkom make upa. Prekrivanje je srednje u jednom sloju (slika ispod) no možete ga nadograditi ili staviti kamuflažu/korektor kada prekriva sve u potpunosti. 😃

Ovo je jedan od rijetkih pudera koje ne osjetim na licu, dakle nije težak. Traje čitav dan uz blago prosijavanje T zone. Moram napomenuti da (opet) muku mučim sa aknama pa na tim mjestima će puder ranije skliznuiti što je sasvim normalno. Inače ne oksidira na licu no kada ispod nanosim neke agresivnije kremice za akne zna se desiti da potamni za pola nijnse.
Bez dodatnog matiranja daje prirodni polu mat završetak no ja ipak volim kada je lice skroz matirano što radim Rimmelovim Stay Matte kamenim puderom.
Odličan je za suhu, normalnu i mješovitu kožu dok bi ga osobe sa jako masnom kožom trebale zaobići. Neće naglašavati suhe dijelove lica osim ako nemate baš veće ljuspice (što je slučaj sa mojim licem i to možete vidjeti na fotografiji ispod).

U našim drogerijama je moguće naći 5-6 nijansi a mislim da ih u drugim državama ima i više no nisam 100% sigurna. Cijena pudera je oko 16-17 KM (30 ml) no ja ga gotovo uvijek ulovim na akcijama za 11 KM. 😄
P.S. Trenutno je na akciji u dmu za 10.95 KM 😉

Ja posjedujem dvije nijanse 100 – koju koristim kada mi je koža svijetla no kada potamnim koristim prvo mješavinu 100 i 203 pa čak znam koristiti i samu 203 kada baš potamnim.

Kada već pišem recenziju omiljenog tečnog pudera da spomenem i omiljeni kameni puder.
Naime riječ je o Stay Matte puderu istog brenda. Dolazi u 3 nijanse, kod mene je srednja jer onu transparentnu nikad ne mogu uloviti no sve tri nijanse su hajmo reći transparentne i ne ostavljaju skoro nikakvu boju što je ogromni plus.
Jedina mana ovog pudera je ambalaža koja je jako slabašna. Slova se izbrišu nakon par dana, poklopac se ne može skroz zatvoriti i obično malo pukne sa strane. No, ne uzimam toliko za zlo jer košta oko7-8 KM no i njega uvijek ulovim na akciji za oko 5 KM (P.S. Trenutno je na akciji u cm-u)
Kada ga nanesem  matira u potpunosti i traje jako dugo no volim ga nakon par sati popraviti (mislim na T zonu naravno). Dolazi u količini od 14 grama. Mislim da će podjednako odgovarati i onima sa suhom i onima sa masnom kožom.

I tečni i kameni puder su me pozitivno iznenadili jer sam Rimmel brend izbjegavala u širokom luku, ne znam zašto. No, kako sam isprobala ovaj dvojac uvijek im se vraćam iznova. Isprobat ću ja i druge pudere no nekako se najbolje osjećam sa njima. 😃
Šta reći osim da je ovo bila ljubav na prvi dodir koja traje i traje…😍
Lijevo: čista koža/ desno: jedan sloj tečnog pudera, matiran sa kamenim

Da li ste isprobali ove proizvode? Koje je vaše mišljenje?
Do sljedećeg posta puno poljubaca
Tija 💋💋💋

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *