Avon Magix Prime & Set Spray- Mjesec dana o…#3

Ćao ekipa 🙌

U prethodnom postu smo pričali o primeru odnosno bazi za make up a danas ćemo govoriti o sličnom proizvodu tačnije 2u1 primeru i fiksatoru make up-a. Naime, riječ je o Avon Magix prime and set spreju.

Proizvod dolazi u tamnoj plastičnoj bočici od 125 ml sa raspršivačem. Odmah ću naglasiti da nisam u potpunosti zadovoljna kako raspršivač radi no o tome ćemo nešto kasnije. Proizvod je nakon otvaranja potrebno potrošiti u roku od 12 mjeseci. 

Sprej je moguće koristiti na dva načina kao primer ili bolje rečeno baza za make up i kao fiksator make up-a. Oba načina su izvrsna i sprej radi svoj posao. Kada ga koristim kao bazu podlogu napravi mat, produži trajnost čitavog make up-a što je naručito poželjno u toplijim danima dok je kao fiksator još bolji.

  •  Kada ga koristim kao primer prvo stavim kremu za lice, sačekam da se upije te 2-3 puta naprskam lice i sačekam minutu-dvije da se osuši. Lice nakon toga postaje mat i spremno je za make up.

 

Sastav:
Aqua, PVP, Alcohol Denat,Imidazolidinyl Urea, Disodium EDTA, Phospholipids, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Ascorbyl Palmitate, BETA-Carotene.

Ukoliko se bojite alkohola u sastavu možete ga koristiti i nakon make up-a, kao fiksator jel. 😃

  • Nakon šminkanja lice opet poprskam 2-3 puta sa razdaljine otprilike 20-25 cm te sačekam da se osuši. Eh ,sad dolazimo do onog djela zašto mi se raspršivač ne sviđa. Naime, kada ga koristim kao fiksator da se desiti da na nekim mjestima proizvod izađe u obliku većih kapljica pa to ne izgleda baš lijepo te ga zbog toga češće koristim kao bazu.

 

 

Na slici ispod možete vidjeti koliko dobro zapravo ovaj sprej radi posao. Na lijevoj slici je swatch Avon rumenila (nijansa Classic Aura), gore bez spreja i dolje sa sprejem. Primjećujete li koliko je nijansa intenzivnija kada sam koristila sprej? :😃
Potom sam maramicom par puta prešla preko ruke (malo jači pritisak), rezultat možete vidjeti na slici desno. Swatch na kojem sam koristila sprej se još uvijek dobro drži dok onaj bez spreja se apsolutno ne vidi. Izvrsno, zar ne? 😍

Regularna cijena ovog spreja je 18,50 KM no u trenutnoj brošuri je 8,90 KM. 😊 Ovaj sprej bih preporučila osobama sa normalnom, mješovitom i masnom kožom lica dok bi ga oni sa suhom trebali preskočiti. Ovo sa raspršivačem ne uzimam toliko za zlo, možda je problem samo u mom primjerku. Sprej će vam trajati jako dugo, ja svoj imam već nekih 6 mjeseci a tek je potrošeno pola bočice tako da imate moju preporuku.

Ocjena:4.5/5 (samo zbog raspršivača 😉 )

Da li ste ga isprobale, koje je vaše mišljenje?
Do sljedećeg posta,
Tija 💋💋💋

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *