Cameleo – šampon & regenerator + farbe za kosu

Ovaj post sam planirala uraditi puno ranije no kako sam htjela u jednom postu objediniti recenzije i šampona i regeneratora i dvije farbe koje sam testirala ipak sam morala malo odužiti sa tim, iz razloga što sam morala napraviti kraću pauzu između dva farbanja. 😀 Mada, mislim da je vrijedilo čekati. Pokušat ću što kraće i preciznije iznijeti par činjenica i subjektivno mišljenje o sljedećim proizvodima:

Cameleo šampon za suhu i oštećenu kosu

Cameleo regenerator za suhu i oštećenu kosu

Cameleo neon colors ( pink) ispirajuća boja za kosu

Cameleo blonde star polutrajna boja za kosu

Moja kosa, otkako znam za sebe, je neposlušna te je uvijek moram “smiriti” peglom ili uvijačem i kao rezultat (osim lijepe frizure) imam i uništenu vlas. Vječito sam u potrazi za dobrim šamponom i regeneratorom koji će koliko toliko oporaviti ili barem prikriti trenutno stanje kose.

Šampon, Cameleo Salt-free keratin shampoo, mi je okej. Iskreno, voljela bih da malo više pjeni jer sam freak što se tiče toga. Znam da kažu, što manje pjeni ima manje hemije u njemu pa ako je tako to je onda plus ali ja više volim kada osjetim malo više pjene na kosi jer imam osjećaj da je kosa tada čistija. Ovo vjerojatno nema nikakvog smisla ali volim biti iskrena sa vama pa eto, ako volite ovakav tip šampona onda ima plus ali ako ste kao ja onda ovo nije pravi šampon za vas. Cijena 4.95 KM/250 ml/ cm marketi.

Potpuno drugačija stvar je sa regeneratorom iz iste linije. Miris predivan, potrebno malo proizvoda za čitavu kosu a kosa se poslije puno lakše češlja i oblikuje. Ovaj ljepotan će se svakako svaki put naći u šoping korpi! Cijena je oko 4.45 KM/200ml/ cm marketi.

Savjet +:  Regenerator nikada nemojte nanositi na tjeme kose jer će se kosa brže mastiti a uloga regeneratora je da oporavi i omekša kosu, dakle namjenjen je za ostatk kose, tjeme ne! Svaki put prije pranja dobro raščešljajte kosu. Kada je kosa oprana nemojte ju trljati peškirom već lagano pritiskajte/tapkajte kosu kako bi uklonili višak vode.

Ono što je zajedničko za sve proizvode iz ove linije jeste da ne sadrže soli, parabene i sintetičke boje (što vjerojatno i objašnjava slabije pjenjenje kod šampona). Svi proizvodi imaju divan ali ne prejak miris. Ambalaža je jako kvalitetna (šampon na pumpicu, regenerator u tubi).

P.S.Masku iz ove linije počinjem testirati uskoro te ću vam prenijeti dojmove i o njoj! 😀

***********************************************************************

Pored ovih proizvoda testirala sam i dvije farbe, plavu polutrajnu boju za kosu i pink, ispirajuću farbu. Već sam vas izmorila sa slikama po društvenim mrežama ali kakva bih ja to blogerica bila kad ne bih to priložila i ovdje.

Na anketi koju sam postavila na instagramu rekli ste da prvo želite vidjeti kako će mi stajati pink farba pa sam vas i poslušala. Jednostavna je za korištenje, rukavice i tuba farbe- ništa više vam ne treba. Miris uopšte nije jak, čak i neprimjetan. Vidite koliko i gdje ste stavili farbu tako da svi možete eksperimentisati u svom domu. Ukoliko vam se ne svidi, ispere se za dvije sedmice. Aliii, meni se toliko sviđa da ću sigurno opet ponoviti. 😀 Ako imate prijedlog koju sljedeću da probam slobodno pišite.

U ponudi imaju čak 6  boja, za svakoga po nešto. Cijenu ću vam naknadno napisati jer nisam 100% sigurna. Jedna tuba mi je bila dovoljna da napravim ovaj ombre.

Savijet +: Ovakve farbe bolji efekat imaju na svijetlim nijansama kose(za koje su i namjenjene), moja je bila smeđa pa iako sam koristila pink farbu dobila sam neki crvenkasti ombre. 😀

 

I nakon što se crvenkasta boja skoro isprala, radila sam ombre sa plavom farbom (jer nisam toliko hrabra da ofarbam čitavu kosu). Ova farba je nešto drugačija, sadrži razvijač boje i boju u prahu ( ljubičasti prah). Kada se pomješaju ova dva sastojka farba postane pjensata i pomalo suha, međutim i dalje je jednostavna za nanošenje. Opet sam bila sam svoj majstor i pokušala se sama ofarbati. Iskrena da budem oduševila me učinkovitost ove boje. Inače plave farbe na moju kosu nikad nisu imali neki pretjerani efekat ali ova jeste. 😀

I jednu i drugu farbu ću sigurno opet koristiti. 😀

Nadam se da vam se post svidio i da vam je bio od koristi. Idući put kad budem sama svoj majstor razmišljam da vas “povedem sa sobom”, jeste za?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *