Balea Teint Perfektion primer – Mjesec dana o… #2

Ćao ekipa🙌

Realizacija projekta “Mjesec dana o…” (klik ovdje za detalje) ne ide baš kako sam planirala, u zaostatku sam barem tri posta no pokušat ću to nadoknaditi. Desile su se neke divne stvari koje su me omele u mojim planovima no ne bunim se, odmor uvijek dobro dođe. 😊
Danas vam pišem recenziju Balea matirajuće kreme, kako je naznačeno na kutijici no svi smo je prekrstili i zovemo ju primer/baza ali o tome malo kasnije.

Pređimo mi na tehničke stvari.

Balea primer/baza dolazi u kartonskoj kutijici na kojoj su ispisani neki osnovni podaci. Sama baza se nalazi u tubi uskog otvora. Proizvod se lako dozira i nećete imati problema sa istiskanjem prekomjerne količine. Baza je gusta, silikonska i svijetlo roze boje.
Potrebna je vrlo mala količina za cijelo lice, lijepo popuni pore i produži trajnost šminke. Naravno ne moram ni naglašavati koliko puder i kompletan make up izgleda bolje sa njom. Ne koristim je na dnevnoj osnovi, samo za neke posebne prilike (kada želim produžiti trajnost šminke) tako da ovih 30 ml može trajati jakoo dugo. Možete je kupiti u dm poslovnicama i košta oko 8-9 KM.

Sastav:

Moja koža je mješovita i odlično se slaže sa ovom bazom, onima sa masnom kožom će još bolje odgovarati dok bi je oni sa suhom trebali zaobići jer sam primjetila da na malo suhljim djelovima lica ne izgleda nimalo lijepo, samo pogorša situaciju.
Naravno, moram naglasiti da baza nikako nije zamjena za kremu iako je deklarisana kao krema za lice, ona to nije. Potrebno je prvo nanijeti kremu za lice potom slijedi baza (obično sačekam minutu, dvije da se upije) te nakon toga nastavljam sa ostatkom make up-a.

Na slikama ispod i na gifu možete vidjeti razliku sa i bez baze, pore su dosta manje. 😀
(klik na sliku za veću rezoluciju)

Da li ste je isprobali, kakvi su vaši utisci? Koja je vaša omiljena baza/primer?
Do sljedećeg posta
Tija 💋

4 odgovora na “Balea Teint Perfektion primer – Mjesec dana o… #2”

  1. Imam ju i dobra mi je. Međutim, pisalo je da je rok od otvaranja 12 mj, ja ju imam duze, a nisam ni pola potrosila jer ju također koristim u posebnim prilikama. Sto mislis smijem li ju koristit i dalje? Ne djeluje mi pokvareno, ali sto znam…krema je ipak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *