AVON Ideal Flawless Nude Matte Fluid MakeUp – Mjesec dana o…#1

Ćao ekipa 🙌

U prethodnom postu (klik ovdje) sam najavila da ću kroz ovaj mjesec pisati o bazama, korektorima, fiksatorima i između ostalog o tekućim puderima/podlogama. Nemam neki poseban redosljed kako će postovi ići, nasumično ću birati proizvode pa sam za prvi post u ovoj seriji odabrala Avon  Ideal Flawless Nude Matte Fluid MakeUp. Iskrena da budem nisam očekivala mnogo od ovog pudera no ako vas zanima kakav je konačan sud o njemu nastavite čitati.

Prvo neke tehničke stvari. Proizvod dolazi u klasičnoj crnoj kartonskoj ambalaži na kojoj su ispisani podaci tipa da proizvod sadrži 30 ml, naziv nijanse, sastav, opis proizvoda, da se treba potrošiti unutar 24 mjeseca od dana otvaranja i slično. Primarno pakovanje ove podloge je plastična tuba koja je sasvim ok. Ako je nekome bitno, slova sa ambalaže se ne brišu tako lako, čep (na zavrtanje) dobro čuva proizvod.

Obzirom da je puder okarakterisan kao vrlo lagan na bazi vode potrebno je voditi računa pri doziranju jer je jako vodenast i vjerovatno ćete istisnuti previše proizvoda, ako ne povedete računa, jel. 😃 Najljepše se nanese sa prstima dok ga kist ili spužvica na neki način “pojedu”, zbog vodenaste teksture , naravno.

Prekrivanje je lagano do srednje, može se nadograditi. Obzirom da je moja koža takva da zahtjeva nešto jače prekrivanje sa ovom podlogom se nešto rijeđe družim, naravno samo na dnevnoj bazi.
Ova podloga je odlična za osobe kojima je dovoljno neko srednje prekrivanje, koje vole blagi polu- mat završetak i lagane podloge. Dakle, ovaj puder je u rangu sa BB kremama. 😊

Proizvod ćete pronaći u 5 nijansi, ja imam srednju Nude i jako lijepo odgovara mojoj kasperskoj koži, recimo da se nijanse prilagođavaju tenu(opet ću to pripisati vodenastoj teksturi i laganom prekrivanju). Za potpuni mat završetak ga je potrebno dodatno fiksirati i matirati. Na mojoj mješovitoj koži izdrži nekih 3-4 sata kada se T zona počne prosijavati te ju je potrebno ponovo matirati. U trenutnoj brošuri ga nema no redovna cijena je nekih 10-12 KM.

Swatch (dva sloja)

Moram naglasiti da je proizvod potrebno protresti prije upotrebe kako bi se podloga ujednačila inače će biti još vodenastija i nećete postići ništa. 😉
Sve u svemu ovoj podlozi ću dati 3.5/5 jer sam ja ljubitelj malo “jačih” podloga (mislim na moć prekrivanja naravno).

Da li ste ga isprobali? Koje je vaše mišljenje?
Do sljedećeg posta puno pozdrva
Tija ❤

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *