My favourite blushes – pale skin

Uvijek sam se više (i bolje) izražavala pišući ali ako mene pitate najgora stvar je započeti priču. Svaki put kada odlučim da pišem post najteže mi je započeti temu a onda riječi same idu i ponekad ih je nemoguće zaustaviti. Dok sam čistila svoj omiljeni kutak došla sam na ideju da vam napišem post o svojim najdražim rumenilima. S obzirom da sam jako svijetla najviše volim rumenila koja nisu pretjerano pigmentovana ali i ako jesu onda radije biram svijetlo roze ili breskvaste nijanse no provuče se tu i tamo pokoja tamnija nijansa ali o tome ćemo nešto kasnije.

Što se tiče brenda, najviše mi odgovara Essence. Kod njega je moguće pronaći (skoro) sve moguće boje, razne pigmentacije od onih skroz slabo pigmentovanih do jako pigmentovanih rumenila, zaista svako može pronaći nešto za sebe. Pored Essencea tu je i Catrice koji stoje rame uz rame ali i Avon rumenila koja su jako kvalitetna ali imaju nažalost mali raspon nijansi.

Gramaža svih rumenila je različita a cijena je u rasponu od 5 do 15 KM što nije jako puno tako da ćete vjerovatno i vi moći pronaći svog ljubimca. Kada je u pitanju tekstura nisam neki ljubitelj kremastih rumenila samo iz razloga što ih je teže nanositi, uvijek je biti ili ne biti kada ih nanosim, obično uvijek pretjeram ili ga stavim toliko malo da je neprimjetno. Jedino kremasto rumenilo koje volim koristiti je Essence soo blush!. Kad smo kod ovog rumenila i highlighter iz ove kolekcije je čisto savršenstvo, tako divno da je skoro potrošeno. (Da, da, obožavam highlightere 😍)
Dakle, više volim pečena ili rumenila u kamenu, kremasta i tekuća (stainovi) obično zaobilazim.

“Fora” s rumenilima je da daju svježinu licu a ne obrnuto stoga je jako bitno izabrati idealnu nijansu rumenila za vaše lice. Možda nije ispravno ali ja volim kada se nijansa ruža i nijansa rumenila slažu, tako mi je nekako najprirodnije i najlogičnije.  Ne volim npr. vidjeti ljubičasti ruž i breskvasto rumenilo. Ako već želite ne naglašavati obraze radije izaberite neko rumenilo ljubičastog tona ali ga nanesite jako malo i make up će djelovati prirodno i usklađeno. Opet moram naglasiti da se ja vodim tim pravilom i ne mora značiti da je ispravno, svi volimo na drugačiji način, zar ne? 😃

Eh, još moram reći koju riječ o završetku samog rumenila. Ja sam pobornik mat rumenila  ali… uvijek ima izuzetaka. 😃 Ako već biram rumenilo sa šimerom, šljokice moraju uglavnom biti sitno mljevene. Ne volim rumenila sa krupnim šljokicama nikako, više volim mat rumenilo + malo(khm, khm😂) highlightera. 😁

Moja najkorištenija rumenila su:
-Catrice LE une, deux, trois CO1 Meet Cherry 5g, oko 7-8 KM (swatch 1 i 2)
 -Catrice Multi Matt Blush 010 LOVE, ROSIE! 8g,8KM (swatch 3 i 4)

-Essence silky touch 90 summer dreaming 5g, oko 5-6 KM (swatch 1)
-Essence silky touch 80 autumn peach 5g, oko 5-6 KM  (swatch 2)
-Essence soo blush! 10 sweet as a peach 4g, 6 KM  (swatch 3)
-Essence matt touch 20 berry me up! 5g, oko 5-6 KM  (swatch 4)

-Avon Ideal Flawless Classic Aura 6g, oko 15 KM

Koje je vaše najdraže rumenilo?
Puno pozdrava do sljedećeg posta,
Tija 😘💚

4 odgovora na “My favourite blushes – pale skin”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *